Coach voor groot en klein.

Liever een coach voor je kind?

Aangezien je je kinderen niet 24/7 bij je hebt, weet je niet wat de kinderen allemaal meemaken. Veel dingen zullen ze vertellen maar sommige dingen durven, kunnen of mogen ze niet vertellen. Er kan van alles gebeuren op school, tijdens het spelen met andere kinderen, tijdens een sporttraining of buiten op straat en zelfs bij de oppas of familieleden. De dingen waar kinderen niet over vertellen, maar die wel indruk op ze hebben gemaakt, kunnen een heel eigen leven gaan leiden in het hoofd. Soms is al kort nadat iets gebeurd is een gedragsverandering te zien maar soms komt het veel later. Kinderen durven soms heel subtiel signalen af te geven maar die worden niet altijd opgepikt.

Signalen zijn onder andere,  ineens stiller worden of juist veel meer gaan praten dan ze deden, somberheid, negativiteit, zich agressief uitdrukken of fysiek agressief worden. Ga liefdevol met je kind in gesprek en vraag waar je mee kunt helpen. Kinderen willen niet vervelend zijn maar soms kunnen ze niet anders.

Het kan heel fijn zijn voor kinderen om naar een coach te gaan. Ze kunnen hun verhaal kwijt bij iemand die totaal onafhankelijk is, niet oordeelt en hun verhaal niet verder vertelt. Ik begeleid de kinderen naar het zelf vinden van mogelijkheden om met dat wat speelt om te gaan. Als oplossingen van hen zelf komen, krijgen ze zelfvertrouwen en beseffen ze dat ze veel meer invloed hebben op hoe hun leven loopt dan ze denken.

Denk je dat je kind geholpen zou kunnen worden door een coach? Dan adviseer ik je om op zoek te gaan naar iemand waar je denkt dat je kind zich daar goed zal voelen. Ik hoop dat ik dat mag zijn maar het is goed om je kind te laten kiezen. Bekijk eventueel samen met je kind diverse websites van coaches.

Ik wens je veel succes!