Wanneer kies je voor hulp van een kindertolk?

Werken aan de oplossing!

Bij het kindertolken werken we aan de oplossing van de oorzaak van het probleem.  Misschien heb je een probleem met je kind of zie je dat je kind niet gelukkig is en je kunt niet ontdekken wat de oorzaak is. Een oplossing vinden wordt dan  lastig.  Het mooie aan deze methode is dat kinderen niet belast worden met bezoekjes aan een coach of therapeut en dat problemen bij kinderen in elke leeftijd “behandeld” kunnen worden.  In die eerste levensjaren, 0 tot 8 jaar, lopen kinderen de meeste “deukjes” op. Het gedrag van kinderen wordt in die eerste belangrijke fase van het leven gevormd. De ervaringen in die periode zal van invloed zijn op de rest van hun leven. Hoe eerder er “ingegrepen” wordt als problemen zich voordoen,  des te beter.

Tijdens de consulten werk ik via de ouder aan het probleem van het kind. Je leert in de spiegel te kijken die je kind je voorhoudt. Je zult verbaasd zijn over wat je kind te vertellen heeft. Je kind heeft je iets te vertellen en doet dat bijvoorbeeld door middel van gedrag, maar soms uit een kind zich door ziek te zijn of door spel of een tekening. Zelfs een terugkerende droom waar je kind misschien over vertelt. 

Door de voorgehouden spiegel leer je jezelf beter kennen. Doordat jij jezelf durft aan te kijken, zal het gedrag van je kind in de meeste gevallen veranderen. Je kind zal heel dankbaar zijn dat je bereid bent om in actie te komen. Nu kan je kind loslaten wat het met alle macht aan je kenbaar wilde maken. Het komt niet zelden voor dat er al verandering plaatsvindt bij je kind voordat je terug bent van een gesprek met mij. Je zult de verandering in jezelf ook merken.

Ben je aan verandering/verbetering toe? Neem gerust contact op voor een eerste kennismaking.